Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 63g48kcal1.2g9.7g0.1g0.6g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)10g16kcal1g1.1g0.7g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)8.3g13kcal0.2g0.2g1.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g171kcal5.2g23.6g5g1.6g
Valittu annoskoko96g86kcal2.6g11.8g2.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna48g43kcal1.3g5.9g1.3g0.4g
Arvot/100g100g90kcal2.7g12.4g2.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075