Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4197g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis4497g5037kcal989.4g0g134.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g120g875kcal1.2g1.2g95.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g514kcal15.3g104.9g1.8g5.2g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.8g0.7g5.6g
Ketsuppi, Heinz210g216kcal1.9g50.6g0.2g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g13464kcal2024.2g345g467g26.6g
Valittu annoskoko9504g6732kcal1012.1g172.5g233.5g13.3g
Annoskoko puolitettuna4752g3366kcal506.1g86.3g116.8g6.7g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079