Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)283g76kcal3.7g13.6g0.6g4.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rypsiöljy 4.8g42kcal0g0g4.8g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.2g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g10g21kcal1.3g2.1g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 639g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g365kcal12.6g49.4g12.6g10.4g
Valittu annoskoko952g183kcal6.3g24.7g6.3g5.2g
Annoskoko puolitettuna476g91kcal3.2g12.4g3.2g2.6g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330