Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g438g123kcal2.6g26.1g0.9g10.9g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g4.4g11kcal0.2g1.8g0.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)44g37kcal0.4g1.5g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g358kcal7.2g62g8.6g22.6g
Valittu annoskoko952g179kcal3.6g31g4.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna476g90kcal1.8g15.5g2.2g5.7g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864