Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2828g764kcal36.8g135.8g5.7g48.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Rypsiöljy 48g424kcal0g0g47.9g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 88g302kcal9g61.5g1.1g3.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g96g206kcal13.2g20.6g8g0g
Vesi, vesijohtovesi 6392g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19040g3653kcal125.6g491.4g126g104.4g
Valittu annoskoko9520g1826kcal62.8g245.7g63g52.2g
Annoskoko puolitettuna4760g913kcal31.4g122.9g31.5g26.1g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330