Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g6.2g22kcal2.8g2.5g0.4g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g563g1857kcal67.5g371.5g13.5g46.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g253kcal0g0g28.1g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu56g305kcal13.8g10g25.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1908g4984kcal168.2g795g135.6g96.8g
Valittu annoskoko954g2492kcal84.1g397.5g67.8g48.4g
Annoskoko puolitettuna477g1246kcal42.1g198.8g33.9g24.2g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152