Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g18g10kcal0.5g1.1g0.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi3.9g11kcal0.3g0.3g0.9g0g
Kukkakaali 347g84kcal6.3g7.6g1g8g
Palvikinkku HK 3%61g61kcal11g0.3g1.8g0g
Vesi526g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1911g330kcal36.2g18.6g8.2g16g
Valittu annoskoko956g165kcal18.1g9.3g4.1g8g
Annoskoko puolitettuna478g83kcal9.1g4.7g2.1g4g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830