Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g539g167kcal6.7g39.3g1.1g16.7g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Peruna, keskikokoinen 60g135g81kcal2g17.5g0.1g1.2g
Oliiviöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Ruokakerma 5%, Valio135g88kcal2g5.7g6.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.4g5.6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Valkopippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1917g1178kcal25.4g138.4g64.8g40.2g
Valittu annoskoko959g589kcal12.7g69.2g32.4g20.1g
Annoskoko puolitettuna479g294kcal6.4g34.6g16.2g10.1g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297