Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 19g7.3kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Mannasuurimo 9g30kcal1g6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g117kcal2.2g25.2g0.4g1.6g
Valittu annoskoko96g59kcal1.1g12.6g0.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna48g29kcal0.6g6.3g0.1g0.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423