Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.8g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana 37g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)37g11kcal0.4g1.5g0.1g0.1g
Rypsiöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 12g37kcal2.8g5.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g147kcal7.2g18.8g3.2g4.4g
Valittu annoskoko97g74kcal3.6g9.4g1.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna48g37kcal1.8g4.7g0.8g1.1g
Arvot/100g100g76kcal3.7g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970