Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.3g2.4kcal0.4g0g0g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Ruisjauho, 1 dl23g75kcal2.6g15g0.5g3.3g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 13g41kcal1.4g7.7g0.3g0.7g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 14g39kcal0.3g0.4g3.9g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g14g27kcal2.7g0g1.8g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g472kcal15g46.6g24.2g8.6g
Valittu annoskoko97g236kcal7.5g23.3g12.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna48g118kcal3.8g11.7g6.1g2.2g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407