Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 39g6.1kcal0.5g0.5g0.1g0.6g
Sipuli 4.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma16g19kcal0.5g0.7g1.6g0g
Valkoviini kuiva 7.8g5.4kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g3.1g7.8kcal0.7g0g0.5g0g
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g97kcal3.8g3.2g6.2g1.4g
Valittu annoskoko97g49kcal1.9g1.6g3.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna49g24kcal1g0.8g1.6g0.4g
Arvot/100g100g50kcal2g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402