Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 6000g13286kcal1050g0g1020g0g
Sipuli (kuorittu)960g259kcal12.5g46.1g1.9g16.3g
Kauralese 400g1440kcal72g182.4g30.8g70g
Kananmuna kuoreton 960g1369kcal120g2.9g98.4g0g
Gouda juusto960g4128kcal259.2g0g336g0g
Voi 160g1161kcal1.9g0.6g130.1g0g
Oliiviöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g46117kcal3031.2g464g3554.4g172.6g
Valittu annoskoko9600g23059kcal1515.6g232g1777.2g86.3g
Annoskoko puolitettuna4800g11529kcal757.8g116g888.6g43.2g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272