Pehmeä tomaattikeitto (painonvartijat)

Paista pilkotut sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi öljyssä kattilassa keskilämmöllä n.10 min. Lisää vehnäjauhot ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää kasvisliemi, tomaattipyree, tomaatit ja basilika kokoajan sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla n.20 min. Soseuta keitto esim.

sauvasekoittimella.

Lisää mustapippuri ja maitorahka ja kuumenna vielä tarjoiluvalmiiksi - älä kiehauta! Voi koristella vaikka tuoreella basilikalla tai purjorenkailla...

Kevyttä ja hyvää!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 480 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemi laimennettu 5000g464kcal14.5g20.5g36g2.5g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g150g111kcal6.8g19.4g0.3g0g
Tomaatti 2500g569kcal14g86.3g7.5g35g
Basilika, kuivattu 5g13kcal0.7g1g0.2g2g
Maitorahka, Valio, 0,3500g325kcal55g21g1.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1180g319kcal15.3g56.6g2.4g20.1g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta200g720kcal26g140g4.2g7g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g5974kcal267.2g696.6g204.8g136.2g
Valittu annoskoko9600g2987kcal133.6g348.3g102.4g68.1g
Annoskoko puolitettuna4800g1494kcal66.8g174.2g51.2g34.1g
Arvot/100g100g31kcal1.4g3.6g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83267