Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)34g6.8kcal0g2.2g0g0g
Valkopippuri 2.3g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g181g116kcal6.3g0.4g45.2g0g
Voi 565g4100kcal6.7g2.3g459.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton68g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1926g8485kcal26.8g14g1009.4g1.4g
Valittu annoskoko963g4243kcal13.4g7g504.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna482g2121kcal6.7g3.5g252.4g0.4g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164