Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g6756g7297kcal1317.5g0g229.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1802g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)496g134kcal6.4g23.8g1g8.4g
Voi, 1 tl, 5 g225g1644kcal2.3g2.3g180.2g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.5g0.3g2.4g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g315g1104kcal34.7g1.6g100.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g20407kcal2723.8g62.4g1024.2g21.6g
Valittu annoskoko9648g10203kcal1361.9g31.2g512.1g10.8g
Annoskoko puolitettuna4824g5102kcal681g15.6g256.1g5.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993