Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2996g1378kcal95.9g143.8g44.9g0g
Hiiva 300g223kcal39.3g3.3g1.2g20.7g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 240g723kcal0.2g177.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 390g1259kcal113g27.3g77.9g119.2g
Ruisjauho (Rainbow)2397g7671kcal239.7g1510.1g55.1g335.6g
Vehnäjauho puolikarkea 2337g8019kcal238.1g1636g28g81.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl599g5393kcal0g0g599.3g0g
Puolukka 360g140kcal1.6g24.4g1.8g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g49611kcal1455.6g7045g1616.4g1133.2g
Valittu annoskoko9648g24805kcal727.8g3522.5g808.2g566.6g
Annoskoko puolitettuna4824g12403kcal363.9g1761.3g404.1g283.3g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600