Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1601g1296kcal25.1g269.4g0.8g48g
Lanttu 801g231kcal8g36.8g2.4g14.4g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g1921g1825kcal384.2g0g32.7g0g
Sipuli (kuorittu)320g87kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g90g796kcal0g0g90.1g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g801g1361kcal12.8g16.8g136.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g112g135kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g4003g1001kcal36g164.1g22g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g13461kcal946.2g1018.4g589.6g139g
Valittu annoskoko9648g6730kcal473.1g509.2g294.8g69.5g
Annoskoko puolitettuna4824g3365kcal236.6g254.6g147.4g34.8g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543