Limebroileria rucolapedillä

Pese sitruunat ja kaksi limesitruunaa.

Raasta kuori ja laita se muovipussiin.

Purista mehu samaan pussiin ja paloittele hedelmät neljään osaan, laita palat pussiin.

Lisää öljy ja murskatut valkosipulin kynnet sekä silputtu ruohosipuli.

Mausta suolalla ja pippurilla ja esim.

currylla/jeeralla maun mukaan.

Lisää kanan rintafileet marinadipussiin, purista ilma pois ja sulje pussi tiukasti, laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunnin ajaksi.

Maustuneet fileet pyyhitään kuivaksi ja pannaan kuumalle teflonpannulle saamaan ensin pintaan väri, sitten lämpöä lasketaan ja marinadista ongitaan hedelmät fileiden päälle kostuttamaan lihaa antamaan makua, kansi päälle ja haudutetaan kypsäksi, vaan ei liian kuivaksi.

Rucolaa asetellaan lautaselle keoksi, päälle sitten kypsää, mehevää sitruunakanaa annosviipaleiksi leikattuna.

Rouhi kanan päälle tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lisää lautaselle myös puolitettuja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja makua.

Todella raikas ruoka, joka maistuu ihanan keväiseltä kuumana, haaleana ja kylmänä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 1800g481kcal7.2g25.7g13g32.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 4500g4820kcal1039.5g0g67.5g0g
Oliiviöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g63g66kcal5g10.3g0.4g1.3g
Rucola, lautaselinen n. 30g1080g162kcal10.8g21.6g2.2g15.1g
Ruohosipuli 270g61kcal3.7g4.6g1.6g6.5g
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1800g359kcal21.6g57.6g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19296g14286kcal2175.6g239.6g452g111.4g
Valittu annoskoko9648g7143kcal1087.8g119.8g226g55.7g
Annoskoko puolitettuna4824g3572kcal543.9g59.9g113g27.9g
Arvot/100g100g74kcal11.3g1.2g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63643