Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 3752g8195kcal685.9g0g611.6g0g
Sipuli 250g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Valkopippuri 18g50kcal1.8g7.4g0.4g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 5003g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g163g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Lanttu, keitetty, suolaa 150g44kcal1.5g7g0.5g2.7g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19320g17180kcal1395.6g150.2g1227.2g36.8g
Valittu annoskoko9660g8590kcal697.8g75.1g613.6g18.4g
Annoskoko puolitettuna4830g4295kcal348.9g37.6g306.8g9.2g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392