Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g88g317kcal39.6g35.2g5.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 440g1338kcal38.5g243.8g8.4g61.2g
Vehnäjauho puolikarkea 4680g16058kcal476.9g3276g56.2g163.8g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.6g0g0g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19328g40210kcal1110.4g7347.2g571.8g450g
Valittu annoskoko9664g20105kcal555.2g3673.6g285.9g225g
Annoskoko puolitettuna4832g10053kcal277.6g1836.8g143g112.5g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206