Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g584g119kcal3.5g22.2g1.8g8.2g
Valkoviini kuiva 29g20kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g5.8g51kcal0g0g5.8g0g
Vesi234g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)18g18kcal1.3g3g0.1g0.4g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g8.8g8.4kcal0.4g1.5g0g0g
Basilika, tuore 5.8g1.6kcal0.2g0.1g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1936g726kcal13.6g76.6g36g19.6g
Valittu annoskoko968g363kcal6.8g38.3g18g9.8g
Annoskoko puolitettuna484g182kcal3.4g19.2g9g4.9g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838