Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen20g145kcal0.2g0.2g16.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai20g70kcal2.4g14.3g0.4g0.6g
Luumu kivetön, kuivattu 20g41kcal0.8g7.6g0.2g1.7g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Sokeri 20g82kcal0g20.1g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g724kcal11g84.8g36.8g4.6g
Valittu annoskoko98g362kcal5.5g42.4g18.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna49g181kcal2.8g21.2g9.2g1.2g
Arvot/100g100g372kcal5.6g43.5g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278