Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka225g608kcal45.1g0g47.3g0g
Kurkku 150g16kcal0.8g2.1g0.2g1.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g188g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 75g10kcal0.8g0.7g0.2g0.9g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vispikerma (Milbona)150g440kcal3.8g4.8g45.1g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Sinappi (teollinen)7.5g10kcal0.3g1.1g0.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 7.5g2.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g2729kcal145g34.8g221.6g9.2g
Valittu annoskoko972g1365kcal72.5g17.4g110.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna486g682kcal36.3g8.7g55.4g2.3g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956