Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 201g1427kcal1.5g0.8g160.7g0g
Sokeri 128g520kcal0g128g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai196g686kcal23.5g139.1g4.1g5.9g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g301g103kcal0.6g21.4g0.9g5.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g5772kcal71g608.2g343.2g22.6g
Valittu annoskoko972g2886kcal35.5g304.1g171.6g11.3g
Annoskoko puolitettuna486g1443kcal17.8g152.1g85.8g5.7g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272