Purjoperunakeitto

Perunoita 700g
purjoa 450g
vettä 1 litra
maustamiseen:
suola
valkosipuli
mustapippuri
chilipalko
basilika

Pestyt, pilkotut perunat ja purjo sekä mausteet keitetään n 20-30 min pehmeiksi ja soseutetaan.

Lisää keittolautaselliselle raejuustoa tai tuorejuustoa makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4506g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3154g1893kcal47.3g410.1g3.2g28.4g
Purjosipuli 2028g464kcal36.7g48.7g4.1g42.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19440g4779kcal173g927.8g15g143.2g
Valittu annoskoko9720g2390kcal86.5g463.9g7.5g71.6g
Annoskoko puolitettuna4860g1195kcal43.3g232g3.8g35.8g
Arvot/100g100g25kcal0.9g4.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=162850