Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 865g2463kcal134g1.7g216.2g0g
Sinappi 216g284kcal9.5g30.5g13g3.7g
Rypsiöljy 7782g68821kcal0g0g7782.4g0g
Viinietikka 649g134kcal0g3.2g0g0g
Suola, annos 3g130g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 87g245kcal9g36.7g1.8g22.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19456g143895kcal305g144.2g16026.8g52.8g
Valittu annoskoko9728g71948kcal152.5g72.1g8013.4g26.4g
Annoskoko puolitettuna4864g35974kcal76.3g36.1g4006.7g13.2g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=197868