Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)6407g22425kcal768.8g4420.8g121.7g320.4g
Vesi, vesijohtovesi 2670g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g64g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl534g4805kcal0g0g533.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19456g54460kcal1537.6g8841.6g1311.2g640.8g
Valittu annoskoko9728g27230kcal768.8g4420.8g655.6g320.4g
Annoskoko puolitettuna4864g13615kcal384.4g2210.4g327.8g160.2g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462