Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3597g730kcal21.6g136.7g10.8g50.4g
Sipuli (kuorittu)1079g291kcal14g51.8g2.2g18.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2878g4777kcal546.8g0g287.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1079g302kcal6.5g64.2g2.2g27g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)79g222kcal7.4g14.2g15g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g72g75kcal5.7g11.7g0.4g1.4g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk1007g393kcal17.1g76.6g1g50.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g13581kcal1238.2g710.4g638.8g295.8g
Valittu annoskoko9792g6790kcal619.1g355.2g319.4g147.9g
Annoskoko puolitettuna4896g3395kcal309.6g177.6g159.7g74g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421