Kana-Waldorf

Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanan Rintafile4800g4944kcal1108.8g57.6g72g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka480g53kcal5.3g5.3g1g4.8g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 1920g625kcal2.7g127.5g1.7g29.2g
Endiivi, annos 50g1600g272kcal20g53.6g3.2g49.6g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)180g36kcal0g11.7g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g60g57kcal0.7g10.9g0g0g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g400g288kcal10g67.2g0.4g0g
Dijonsinappi, Maille, Original20g14kcal0.8g1.6g0.6g0.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 120g26kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19592g16450kcal2297.4g674.6g589.8g168.6g
Valittu annoskoko9796g8225kcal1148.7g337.3g294.9g84.3g
Annoskoko puolitettuna4898g4112kcal574.4g168.7g147.5g42.2g
Arvot/100g100g84kcal11.7g3.4g3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306378