Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g45g47kcal3.5g7.3g0.3g0.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2240g1697kcal41.9g345.4g4.5g22.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g2800g784kcal16.8g166.6g5.6g70g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g560g392kcal0g22.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)1400g1190kcal14g49g98g0g
Kasvisliemikuutio 123g375kcal11.7g16.6g29g2g
Vesi, vesijohtovesi 2240g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 112g384kcal11.4g78.4g1.3g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19600g9890kcal205.8g1398.2g278.6g208g
Valittu annoskoko9800g4945kcal102.9g699.1g139.3g104g
Annoskoko puolitettuna4900g2472kcal51.5g349.6g69.7g52g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445