Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Bataatti, kuorittu 2000g1619kcal31.4g336.6g1g60g
Porkkana, keskikokoinen 65g1200g336kcal7.2g71.4g2.4g30g
Rypsiöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g224g269kcal5.6g13.4g20.2g3.4g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g640g1792kcal121.6g0g140.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 800g365kcal24g38.4g12g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19640g11243kcal405.4g1006.8g580.4g215.4g
Valittu annoskoko9820g5621kcal202.7g503.4g290.2g107.7g
Annoskoko puolitettuna4910g2811kcal101.4g251.7g145.1g53.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548