Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g180g99kcal5.6g11.5g3.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi40g111kcal3.6g2.8g9.1g0g
Kukkakaali 3569g859kcal64.6g78.5g10.7g82.1g
Palvikinkku HK 3%631g631kcal113.6g3.2g18.9g0g
Vesi5408g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19656g3400kcal374.8g192g84.6g164.2g
Valittu annoskoko9828g1700kcal187.4g96g42.3g82.1g
Annoskoko puolitettuna4914g850kcal93.7g48g21.2g41.1g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830