Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g13g0.2kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 25g130kcal1g13.4g7.8g1.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.3g0g
Sokeri 6g25kcal0g6g0g0g
Kuohukerma (Ingman)50g171kcal1.1g1.6g17.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g657kcal4.6g42g53.4g2.6g
Valittu annoskoko99g329kcal2.3g21g26.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna50g164kcal1.2g10.5g13.4g0.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g27g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916