Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 5.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki15g12kcal1.9g0.3g0.3g0g
Hunajameloni kuorittu 13g4.8kcal0.1g1g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 7.5g2.6kcal0.3g0.1g0g0.2g
Saksanpähkinä 2.6g18kcal0.4g0.1g1.7g0.4g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g2.2g1.6kcal0.1g0.4g0g0g
Persilja 0.7g0.2kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g17g16kcal1.1g2.8g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.9g0.4kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g190kcal11.6g11g11g2.4g
Valittu annoskoko99g95kcal5.8g5.5g5.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna50g48kcal2.9g2.8g2.8g0.6g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004