Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis47g53kcal10.3g0g1.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.3g9kcal0g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz2.2g2.3kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g140kcal21g3.6g4.8g0.4g
Valittu annoskoko99g70kcal10.5g1.8g2.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna50g35kcal5.3g0.9g1.2g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079