Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 25g35kcal4.7g0g1.8g0g
Makaroni (myllynparas raaka)16g55kcal2g10.9g0.3g0.5g
Tomaattimehu Marli31g4.5kcal0.3g1.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g19g10kcal0.6g1.2g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.3g9kcal0g0g1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%6.3g18kcal1.8g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g270kcal19g28.6g9.2g1g
Valittu annoskoko100g135kcal9.5g14.3g4.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna50g68kcal4.8g7.2g2.3g0.3g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.4g4.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322