Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki16g8.7kcal1.3g0.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 1.3g4.1kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.7g
Vehnälese, Liperin mylly1.6g2.2kcal0.2g0.1g0.1g0.9g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g4.1g13kcal0.4g2.6g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.7g0.3g1g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g335kcal11.8g57g5.4g6g
Valittu annoskoko100g168kcal5.9g28.5g2.7g3g
Annoskoko puolitettuna50g84kcal3g14.3g1.4g1.5g
Arvot/100g100g168kcal5.9g28.6g2.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558