Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g126g1.6kcal0.4g0g0g0g
Suklaa tumma 251g1298kcal9.8g133.8g77.9g13.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.8g0.1g12.6g0g
Sokeri 60g245kcal0g60.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)503g1709kcal11.1g15.6g175.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1980g6570kcal46.2g419.4g532.8g26.6g
Valittu annoskoko990g3285kcal23.1g209.7g266.4g13.3g
Annoskoko puolitettuna495g1643kcal11.6g104.9g133.2g6.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916