Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 4000g620kcal51.2g48g8g60g
Sipuli 440g133kcal5.5g21.1g0.9g7.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Kevytkerma1600g1920kcal51.2g72g160g0g
Valkoviini kuiva 800g548kcal2.5g4.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g200g180kcal6g7g14g1.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g320g800kcal70.4g3.2g56g0g
Rypsiöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g8g18kcal0.9g3.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19808g9920kcal380.4g328.8g638.8g139g
Valittu annoskoko9904g4960kcal190.2g164.4g319.4g69.5g
Annoskoko puolitettuna4952g2480kcal95.1g82.2g159.7g34.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402