Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 32g227kcal0.2g0.1g25.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen320g106kcal10.6g15.7g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.4g0.1g2.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)192g634kcal51.8g0g46.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 416g1427kcal42.4g291.2g5g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1984g4835kcal218.4g614.8g153.6g33.6g
Valittu annoskoko992g2418kcal109.2g307.4g76.8g16.8g
Annoskoko puolitettuna496g1209kcal54.6g153.7g38.4g8.4g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570