Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 4007g621kcal51.3g48.1g8g60.1g
Sipuli 441g133kcal5.5g21.2g0.9g7.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Kevytkerma1603g1923kcal51.3g72.1g160.3g0g
Valkoviini kuiva 801g549kcal2.5g4.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2404g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g200g180kcal6g7g14g1.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g321g801kcal70.5g3.2g56.1g0g
Rypsiöljy 80g709kcal0g0g80.1g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g8g18kcal0.9g3.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g9936kcal381g329.4g639.8g139.2g
Valittu annoskoko9920g4968kcal190.5g164.7g319.9g69.6g
Annoskoko puolitettuna4960g2484kcal95.3g82.4g160g34.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402