Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5328g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 2664g740kcal31.7g108.2g5.3g55.9g
Porkkana 533g174kcal3.3g29.6g1.1g13.6g
Sipuli (kuorittu)373g101kcal4.8g17.9g0.7g6.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu53g55kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g120g1079kcal0g0g119.9g0g
Naudan paistijauheliha 7%799g1111kcal151.9g0g55.9g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g6596kcal391.8g347.4g366.4g153.8g
Valittu annoskoko9920g3298kcal195.9g173.7g183.2g76.9g
Annoskoko puolitettuna4960g1649kcal98g86.9g91.6g38.5g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806