Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 320g2273kcal2.4g1.3g256g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3200g1056kcal105.6g156.8g0g0g
Hiiva 320g238kcal42g3.5g1.3g22.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1920g6336kcal518.4g0g460.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4160g14274kcal423.9g2912g49.9g145.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g48354kcal2184.6g6147.2g1536g335.4g
Valittu annoskoko9920g24177kcal1092.3g3073.6g768g167.7g
Annoskoko puolitettuna4960g12089kcal546.2g1536.8g384g83.9g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570