Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g8.3g22kcal0.8g0.8g1.7g0.1g
Porkkana 375g123kcal2.3g20.9g0.8g9.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)375g113kcal3.8g15g1.5g0.8g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 120g383kcal29.3g54.9g2.3g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1989g1515kcal75.2g193.2g33.2g46g
Valittu annoskoko994g758kcal37.6g96.6g16.6g23g
Annoskoko puolitettuna497g379kcal18.8g48.3g8.3g11.5g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970