Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 174g1263kcal2.1g0.7g141.5g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 194g666kcal19.8g135.8g2.3g6.8g
Kananmuna kuoreton 164g234kcal20.5g0.5g16.8g0g
Sokeri 211g858kcal0g211.2g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g100g48kcal0.1g11.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g102kcal3g20.9g0.4g1g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g7341kcal91g1008g322.2g15.6g
Valittu annoskoko996g3670kcal45.5g504g161.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna498g1835kcal22.8g252g80.6g3.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081