Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki156g88kcal13.3g7.8g0.3g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 13g41kcal0.1g10.1g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 75g281kcal10.9g42.7g5.5g7.5g
Vehnälese, Liperin mylly16g22kcal2.3g1.4g0.9g8.6g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g41g130kcal4.5g26g0.9g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 281g965kcal28.7g196.9g3.4g9.8g
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1993g3353kcal119.6g569.8g55.8g60.8g
Valittu annoskoko996g1676kcal59.8g284.9g27.9g30.4g
Annoskoko puolitettuna498g838kcal29.9g142.5g14g15.2g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558