Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4804g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 641g246kcal6.4g44.2g1.3g16g
Kaali, paistettu 440g360kcal5.5g18.7g27.3g9.6g
Sipuli, paistettu 200g203kcal2.6g9.7g16.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Kevyt Herkkulenkki, Atria801g1041kcal96.1g8.8g71.3g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 2802g1534kcal44.6g367.4g4.8g23.8g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g120g473kcal3.6g24g40.8g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos80g577kcal0.4g0.4g64.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19920g9044kcal330.4g973.4g453.4g112.4g
Valittu annoskoko9960g4522kcal165.2g486.7g226.7g56.2g
Annoskoko puolitettuna4980g2261kcal82.6g243.4g113.4g28.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777