Jauhelihakastike (Painonvartijat)
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.
basilikaa ja oreganoa
1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.
Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.
2. Ruskista jauheliha.
Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.
3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.
Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.
Tarjoile keitetyn pastan kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa
Missdrew