Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)
250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta
Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa
1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.
Lisää jauhelihan joukkoon.
Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.
4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.
Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.
5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.
Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.
Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa
Missdrew